söndag 23 juni 2013

Date & Hetta

Igår sov Noa ingen middagslur och då brukar han vara sovandes till 8pm
Så igår när det skedde mutade jag Amanda med lite $ så passade hon Erik. De startade en film och åt taco chips och sen drog herr och fru Andersson, with dubble s, till pubben och tog en öl. Så härligt att bara vara vi och ha tid för varandra. Vi svängde först in på Enki Brewrey (Victorias första bryggeri) och deras premiär kväll. Smakade konstigt och annorlunda men det slank ner, det var inte äckligt, bara annorlunda. $10 för två stora starka. (ca 65skr)
Sen gick vi vidare och där vi hamnade var det massor med människor i alla dess former och utseende. Allt från glitter toppar och små klackat till mjukis shorts och tshirt. ALLA var lika glada och trevliga.
Underbart!
När hon närmade sig 11pm var det dags att dra sig hemåt och då minsann möter vi en räv! Magnus ganska taggad men det försvann lika snabbt igen. Det tar sin tid att gå men det är lagom, ca 30 min och det kan ju vara bra när vi båda blev lite runda under fötterna. Härligt!

Ösregn, åska och blixtar i natt igen. Dock inte i flera timmar och så intensivt, jo kanske regnet...sanslöst hur det bara kan vräka ner..
På natten är det ok men från morgon till sen kväll så är det varmt, hett, svettigt! Vi är uppe i ca 90F varje dag och oavsett vad du gör så är du klibbig. Att sitta och läsa för grabbarna vid läggdax är som att ta ett klubbpapper mot kroppen efter ett par minuter... Att vara ute är inget att ens fundera på om du inte tänker vara i en sjö. Vilket iofs är okey men eftersom det är så grymt varmt så är du garanterad att svettas ändå, det blir bara mer okey. Tänk på (för er som kommer i aug) att ha sandaler för du lär bränna dig i sanden. Första gången vi var nu sedan det blev så hett så skulle Noa gå i och han stannade efter ett par steg och gall skrek. Jag sprang fram och satte han i vattnet direkt! SÅ varmt är det...
Ingen i kvarteret är ute innan 7pm, ingen mening med det om du inte är tvingad.


Idag vid 6.30pm drog vi till en sjö som är härlig på många sätt. (jag och pojkarna har redan hunnit vara där ett par ggr) och idag var hela familjen där. Vi tog med oss så vi grillade korv och bröd.
I den sjön badar jag...simmar och leker! och jag är en kruka numera " nej inte om jag inte ser botten" och diverse ursäkter...
Noa älskar det! Han har sina puffar och det som är roligast är att simma ut och leka haj! Erik leker som en fisk, dock inte simkunnig fisk, men en väldigt nöjd och glad fisk. Ida idag åt en korv, i och badade, upp och åt en till, i och bada... Magnus hade inga problem med att bli skvätt på och tycket nog det var ganska skoj. Amanda vadade i och svalkade sig, lekte lite med Noa när han ville vara på grundare vatten.

Tyvärr följde inte kameran med....

Midsommar blev inställt pga av värdinnan blev inlagd på sjukhus. Så vi firade lätt här hemma och det hann vi lagom innan ovädret drog in och blåste nästan loss taket. Pionbusken på framsidan strök med tyvärr......
Magnus fick sin sill och potatis, vi andra åt Flygande Jacob.
Nubben intog jag med bästaste Mikael Andersson via skype! *love skype*

en lite rolig sak...Idag efter badet gick vi till lekplatsen precis intill. Då har vi stora pjätt och Magnus går med Noa. Noa springer och säger " nu kommer han igen" och pappa Magnus frågar "vem" då svarar Noa "jaaaag"....
Goding!

Just det!! Amandas betyg kom igår med special delivery from Sweden "sign here" sa postis.
Vi har sagt en viss summa för  varje A, B och C som hon kom hem med och hon lyckades få ihop 3000skr. HURRA!!!! Vilka steg hon gjort, ni anar inte! Så väl värd varenda krona! Bra jobbat älskade Mandi.




 
Familjens underhållare och hans eko....*s*


 
Vackra flickor med goda jordgubbar! 

3 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni har det, och härligt med sånt varmt vatten! Jag badade i förrgår, knappt 17 grader!! Tur jag sprungit innan, :)

    SvaraRadera
  2. Efter vår semester i USA fattar jag vad du menar med varmt... den dan vi kom till Washington var det megavarmt och jättehög luftfuktighet, dvs KLIBBIGT precis som du säger. Vi gick en runda på stan medan vi väntade på att kunna checka in, och fastän vi gick i skuggan hela tiden var vi helt genomsvettiga när vi kom tillbaka. Senare på kvällen när vi åt middag med Adam och Cindy berättade vi att vi tyckte det var jättevarmt, men enligt dom var det en ganska "lindrig" värme den dagen... Enligt dom brukar det vara MYCKET värre! Jag frågade hur man står ut med sådan värme, svaret blev: "Man går inte ut på sommaren, man stannar inomhus....!" Känns konstigt för oss som är utomhus så mycket det går på sommaren, för att njuta av vädret.... Tror att jag hade fått spader av att inte kunna vara utomhus!

    Hälsa Amanda o gratta till de fina betygen! Duktig tjej, snyggt jobbat! /Helena

    SvaraRadera
  3. Först o främst GRATTIS Mandi. Bra jobbat. Kollat igenom lite då jag inte varit online på ett tag..så..jag lovar aaaaldrig mer gnälla när det åskar här. (hänvisar till filmen i förra inlägget) Det verkar som ni har ett väldigt ombytligt väder. Här är det bara regn. Konsekvent om inte annat :) Kramar till er alla

    SvaraRadera