lördag 27 april 2013

Värme

Idag nådde det nog 25 grader och dessutom vindstilla...oj vad det blev varmt. Vi är ju inte beredda och har ännu endast ett fåtal sommarplagg. Men det har lekts ändå. Ida hade siesta inne med sin favvoserie på paddan och vi andra var ute i trädgården. Jag och Magnus tog vars en öl och grabbarna åt smoothiglass och lekte.
Vi åkte till Lake Susan och det var så fint där, kan bara drömma om hur det ser ut när det är full grönska.

Jag och Magnus var och klippte oss i förmiddags, Magnus frisör sa när hon var klar " I gave him a Minnesota look" och den är så snygg på honom. Minimal skillnad men ändå snyggt!
Iaf, för oss två blev det totalt 103skr!!!!
På väg dit stod det en lagom mullig medelålders kvinna med cykelshorts och tshirt, skrikrött hår och solglasögon med hörlurar och dansar loss. Runt hennes hals hängde en skylt där hon gjorde reklam för just denne salongen. När vi flera h senare körde förbi(på väg hem från lake Susan) stod hon kvar!

Ida har fått gympaskor idag. Hon har gympa 4 dagar i veckan och det tycker jag är toppen. Ida gillar kanske inte det lika mycket men tycker det är okey.

Igår kväll var vi ute på promenad och innan vi kom hemifrån kom en av våra grannar över, från huset bredvid. De har också fyra barn. Tre tjejer 8,10 och 14 och en liten grabb på 3. Abby, Emma, ? och Eidan. Så skyssta och glada. De verkade också glada över att vi flyttat in. Noa och Eidan hittade varandra efter ett par minuter och ngt som Eidan gjorde ganska snabbt var att gå och hämta sin trehjuling. Då hade de inte ens sagt ngt till varandra (Noa satt ju redan på sin)
Visst är små barn för härliga!
Den största tjejen var mycket glad över att Amanda och Ida skulle flytta hit. Amanda och hon kommer åka samma buss till hösten då de kommer gå på samma skola!!

Noa pratar mer och mer, på svenska ja, långa meningar och är så med på allt som sker. Idag ute i trädgården sa han "Kom pappa kolla, mi visa en sak" Han sjunger sånger där han blandar in de han känner. Så som "Lilla Ejit akta dig, akta dig" och "Kalle Anka satt på en planka ropade så här Offa!Offa! se så stor jag är"

Vi var på Ikea idag igen för att skaffa en bäddmadrass, hyr sängarna, har inga. Det är bara resårbotten och det är som att sova på en mjuk matta på golvet. Vilket ju då gör att jag är halvt invalid ett par timmar varje morgon och nu har jag fått nog! Längtar inte bara efter Amanda utan även min säng.

Fortfarande en del praktiska saker som måste trilla på plats tyvärr ...saker tar sin tid.
Imorgon pratade vi om att kolla på ute möbler och på Victoria Recreation Center, där det finns allt från gym, yoga, Zumba, och skidsko och löpbana så som ett drop in daycare där man under 2 h kan lämna sitt barn under tiden man tränar. Som är som ett riktigt dagis.

Vi åt på Houlihans igår(en restaurang vi hittade när vi var över den veckan i mars) De har enormt god mat och ett bra tänk även här för barnfamiljer.

Tack alla ni som komenterar. Uppskatts verkligen ska ni veta!

Mör och god gryta med potatismos, knaprigt god lök och grönsaker
Jag och Magnus valde det

Ida valde spenatsallad
 
 
 Noa valde Corndog och pommes
 
Lite suddig tyvärr..men detta är på Houlihans.

Stor & Liten
Baseball field i bakgrunden och vårt kvarter

Eriks tur
Pappas tur
 


Finaste Ida!
 
Vid Lake Susan

 






Magnus with his Minnesota look

Glöm den andra bilden DETTA är min nye bil/ Nina

Hemma
 

16 kommentarer:

  1. Jag gillar Minnesota-Magnus!! :)

    SvaraRadera
  2. Vad fort det ändrar sej där! Det var ju inte länge sedan som ni hade fullt med snö och nu ser det ut som riktig vår på bilderna!
    /Kalle

    SvaraRadera
  3. Hallo !
    Så fint ni har det, ser super trevligt ut....
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så härligt att läsa om alla små och stora äventyr och hur ni njuter alltihopa. Blev det inget Minnesota-look på Nina då hihi? I dag toga jag vantar på för det var så kallt haha =) Kram Mette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mette. Nej jag tog bara en bit på längden. Men enorma solglasögon skall införskaffas för det är kvinnornas look här*s*

      Radera
  5. Hej!

    Ja ni ser ut att ha det bra.....men Nina
    Den gula bilen måste va Magnus????????

    Ha det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han kör en Fiat 500. hahaha, nej då. Det blev ingen Camaro tyvärr. Lägger hellre den summan på upplevelser, här finns gott om det här i US ju.

      Radera
  6. Ser mysigt ut. Fast jag måste säga att Noa ser väldigt undrande ut,när han tittar på den där Corndoggyn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han åt inte så mycket av den, han är mest förtjust i is, smothieglass och skorpor med vitlök just nu. Det är en korv med typ munksmet runt om sig. Knepigt, som en massa saker är här. Mamma, jag provade nå dig igår på Skype...Tänker på dig!

      Radera
  7. Roligt att följa vad som händer i er nya tillvaro, stort som smått! Är lite avis på ert tydligen fina väder, såg nyss väderrapporten, verkar bli en kylig o blåsig (nä så oväntat...) Valborgskväll imorgon...fast sen verkar det finnas chans till lite värme även för oss!//Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här ryktas det om snö i övermorgon. Hoppas inte. Ha en härlig valborg Helena m familj

      Radera
  8. Åh, roligt att Noa använder sin julklapp - perfekt för ätande medest ketchup ;)
    Härliga bilder och spännande små iakttagelser. Gott att följa er framfart!
    <3

    SvaraRadera